Varovanje zasebnosti

Varstvo osebnih podatkov

V tej Izjavi o varstvu osebnih podatkov predstavljamo načine, na katere Vatovec selitve d. o. o. pridobiva, hrani in uporablja informacije o posameznikih, ki obiščejo to spletno stran, ter informacije, ki so nam jih posredovale stranke, da bi uspešno izvedli selitve ali druge storitve.

Z uporabo te spletne strani soglašate s pridobivanjem in uporabo informacij na način, ki je določen s to Izjavo o varstvu osebni podatkov. Potrjujete, da ste seznanjeni z možnostjo, da Vatovec selitve d. o. o. to izjavo deloma spremeni in posodobi. Vaše osebne podatke bomo vedno obravnavali v skladu z Izjavo o varstvu osebnih podatkov, ki je bila veljavna, ko so bili podatki pridobljeni. Morebitne spremembe te Izjave bomo objavili na tej spletni strani tako, da boste kadar koli v celoti seznanjeni, katere podatke zbiramo, kako in pod katerimi pogoji jih uporabljamo.

 

Namen uporabe osebnih podatkov

Za obisk naših spletnih strani se vam ni potrebno registrirati ali razkriti svoje identitete. Vaše osebne podatke potrebujemo le v primeru, če povprašujete po naših storitvah. Če se pri povpraševanju odločite, da katerega od podatkov ne boste razkrili, se lahko zgodi, da ne boste dobili primernega odgovora, ne boste imeli dostopa do določenih delov spletne strani ali do našega odziva. Vaše osebne podatke bomo uporabljali pri zagotavljanju ustreznih storitev, izdaji računa, trženju naših storitev, za katere menimo, da bi bile za vas zanimive, ali ko bomo z vami komunicirali z namenom, ki bo razviden v konkretnem primeru.

 

Pravica do dostopa, popravkov in ugovora

Pred obdelavo osebnih podatkov v razumnem obsegu poskrbimo za to, da so točni in posodobljeni za namen, za katerega smo jih pridobili. Če obdelava vaših podatkov ni potrebna za pravno utemeljen poslovni namen, kot je opisano v tej Izjavi ali kot navaja zakon, boste lahko obdelavo svojih podatkov zavrnili. Pri neposrednem elektronskega trženju bomo poskrbeli, da se lahko izključite iz prejemanja elektronskih oglasnih sporočil. Prav tako vam bomo omogočili, da se v prejemanje sporočil ponovno vključite, če to želite ali to zahteva zakon. Če se želite na nas obrniti glede naše uporabe vaših osebnih podatkov ali pa če nasprotujete obdelavi teh podatkov, nam pišite na info@vatovec.si. Če se boste obrnili na nas, napišite konkretne informacije, za katere želite, da jih popravimo, posodobimo ali izbrišemo, hkrati pa se ustrezno identificirajte.

 

Osebni podatki in otroci

Večina storitev, ki je na voljo na tej spletni strani, je namenjena osebam, starejšim od 18 let. Osebnih podatkov mladoletne osebe ne bomo zavestno pridobivali, uporabljali ali razkrivali, ne da bi prej pridobili soglasje neposredno (ne v elektronski obliki) od staršev ali skrbnika. Staršem bomo posredovali obvestilo o posameznih vrstah osebnih podatkov, ki bi jih od mladoletnika želeli pridobiti, in jim zagotovili možnost, da nasprotujejo zbiranju, uporabi ali shranjevanju tovrstnih podatkov v prihodnje. Vatovec selitve d. o. o. na tem področju deluje v skladu s predpisi, ki urejajo zaščito otrok.

 

Jamstvo za varstvo podatkov

Izraz “osebni podatki” pomeni naslednje podatke: vaše ime, rojstni podatki, naslov elektronske pošte, IP številka, poštni naslov, telefonska številka ali drug podatek, na osnovi katerega vas je mogoče identificirati. V večini primerov bomo vaše osebne podatke obravnavali tako, kot je opisano v tej Izjavi. Pridržujemo si pravico do dodatne obravnave v obsegu, ki ga omogoča ali zahteva zakon, ali v primeru sodne ali kazenske preiskave.

V naslednjih poglavjih smo opisali način in čas pridobivanja osebnih podatkov.

 

Nerazkrivanje osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posredovali ali drugače pošiljali tretjim osebam, razen v primerih in obsegu, ki jih določa ta Izjava. Vaše osebne podatke lahko razkrijemo našim partnerjem v Sloveniji in tujini, ki so se prav tako obvezali, da bodo z njimi ravnali v skladu s to Izjavo. Osebne podatke lahko posredujemo tretji osebi, ki posluje za nas ali v našem imenu, za nadaljnjo obdelavo v skladu z namenom, za katerega smo podatke v osnovi pridobili.

Podatke lahko obdelajo tudi za druge zakonite namene, na primer za dobavo storitev, vrednotenje uporabnosti te spletne strani, trženje, upravljanje s podatki ali tehnično podporo. Te osebe so se s pogodbo, sklenjeno z nami, obvezale, da bodo vaše osebne podatke uporabljale izključno za dogovorjene namene ter jih ne bodo prodajale ali razkrivale tretjim osebam, razen v obliki ali obsegu, ki ga zahteva zakon.

Varnost in zaupnost

Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki jih pridobivamo na spletu, uporabljamo podatkovne mreže, zaščitene s požarnim zidom in geslom. V času upravljanja z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu s standardnimi ukrepi, potrebnimi za zaščito podatkov pred izgubo, zlorabo, nedovoljenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem.

 

Piškotki

Ob prvem obisku naših spletnih strani boste obveščeni o možnosti prejema oz. namestitve “piškotkov” v vaš brskalnik. S klikom na gumb “soglašam” ali “ne soglašam” potrdite svojo odločitev o tem, če “piškotke” želite ali ne. Šele ko boste s klikom na gumb “soglašam” potrdili svojo odločitev glede namestitve “piškotkov”, jih bo naša spletna stran tudi uporabila. Če boste želeli kasneje svojo odločitev spremeniti in zavrniti takšno obdelavo svojih podatkov, vas prosimo, da nam to sporočite na: info@vatovec.si.

 

Povezave na druge spletne strani

Ta Izjava velja samo za našo spletno stran, ne velja pa za spletne strani, ki so v lasti tretjih oseb. Preko naše spletne strani se lahko povežete tudi na druge spletne strani, za katere menimo, da so za vas zanimive. Te strani so skrbno izbrane in preverjene, vendar pa zaradi narave spleta ne moremo jamčiti enakega nivoja zasebnosti tudi na povezanih spletnih straneh. Prav tako ne moremo biti odgovorni za vsebino drugih strani. Izjava ni namenjen spletnim stranem, ki niso naše.