Relokacije

Relokacije obsegajo vse, za kar morate poskrbeti, da boste vi, vaša družina ali vaši sodelavci življenje v novem domu in državi začeli nemoteno.

Če se v Slovenijo selite vi ali vaši sodelavci iz tujine, vam pri tem lahko pomagamo. Preselimo torej ne le imetje (mednarodne selitve), temveč celotno življenje.


Zanesljiv in izkušen partner pri relokacijah

 

Začeti življenje v novi državi je kompleksno in naporno. Potrebno je veliko truda, časa in energije. Svetujemo vam, da se v največji možni meri posvetite prilagoditvi in vživljanju v novo delovno in osebno okolje, nam pa zaupate ureditev vseh potrebnih formalnosti. Za celovito relokacijo bomo namesto vas poskrbeli v Sloveniji, prek naših partnerjev pa tudi v državi, v katero se selite.

 

V okviru storitve relokacije v Slovenijo vam:

 • pridobimo bivalno dovoljenje
 • pridobimo delovno dovoljenje
 • poiščemo primerno bivališče
 • poiščemo primeren otroški vrtec, šolo, jezikovni tečaj
 • poskrbimo za zamenjavo vozniškega dovoljenja
 • pomagamo pri spoznavanju okolice novega domovanja
 • poiščemo različne serviserje in obrtnike
 • pomagamo odpreti bančni račun

 

Relokacije v ostale države – odhod iz Slovenije

Če svoje življenje (vi ali vaši sodelavci) premeščate v ostale države in ne v Slovenijo, vam tudi pri tem lahko asistiramo. Sodelujemo z mrežo tujih partnerjev, s katerimi vam zagotovimo kakovostno relokacijo v evropske države, pa tudi relokacijo na druge celine – npr. v Avstralijo, ZDA, Kanado in na Novo Zelandijo.

 

V Sloveniji

 • zaključimo najemno pogodbo in poskrbimo za primopredajo hiše
 • poskrbimo za odpoved in obračun elektrike, vode, plina, telefonije, interneta, TV
 • uredimo zamenjavo vozniškega dovoljenja
 • poskrbimo za zaprtje bančnega računa 

 

V tuji državi, v katero se selite, lahko relokacijo organiziramo prek mreže naših partnerjev v tujini.

 

Za vas uredimo tudi: 

Carinske formalnosti
Vas skrbi ustrezna ureditev carinskih formalnosti? Zaupajte našim izkušnjam in uredili bomo, da bodo carinske formalnosti tako pri nas kot v tujini urejene pravočasno in skladno z vsemi zahtevanimi predpisi. Poskrbeli bomo za vse tipe predmetov, ki jih želite preseliti.
Skladiščenje selitvenih stvari
Če svojih stvari ne morete takoj preseliti ali namestiti na novo lokacijo, jih lahko skladiščite v našem sodobnem skladišču. Skladišče je protipožarno in protivlomno zavarovano, povezano z varnostnim centrom in opremljeno z videonadzornimi kamerami. Izbirate lahko med različnimi tipi skladiščenja, na voljo so vam tudi lastni zaklenjeni boksi za skladiščenje.
Selitev umetniških predmetov
Zavedamo se, da selitev umetniških predmetov zahteva posebno skrb, saj jih v primeru poškodbe ali izgube ni mogoče nadomestiti. Zato posebno skrb namenimo varnostnemu pakiranju, v nadaljevanju pa uredimo tudi carinske in druge formalnosti ter poskrbimo za pridobitev potrebnih dovoljenj.
Selitev malih živali
V novi dom morate varno in s čim manj stresa preseliti tudi hišne ljubljenčke (pse, muce, ptiče in druge živali). Selitev prepustite ekipi naših strokovnjakov, ki ne glede na razdaljo selitve poskrbijo, da se vaši ljubljenčki na poti počutijo udobno in varno. V prilagojenih in varnostno opremljenih zabojnikih lahko med potjo počivajo in imajo na voljo vodo in hrano.